Tape_7-productions.jpg

10 september 2015

Easyfood-direktør efterlyser flere kreative miljøer i Kolding Kommune

Der er brug for endnu flere kreative iværksættermiljøer i Kolding Kommune – fx et omkring filmproduktion og historiefortælling. Det mener Easyfood-direktør Flemming Paasch, der har taget sin egen medicin og inviteret gyserfilmselskabet Tape_7 Productions til at bo gratis i fødevarevirksomhedens lokaler.

Umiddelbart har en brødproducent med fokus på innovative madløsninger til kaffebarer og convenience butikker ikke meget til fælles med et lille filmproduktionsselskab, der har speciale i gysere. 

Alligevel har Easyfood-direktør Flemming Paasch for nylig inviteret gyserfilm-eksperterne i Tape_7 Productions til at flytte gratis ind i nogle tomme lokaler i virksomhedens bygninger i det nordlige Kolding. Det gør han, fordi der gerne må ske noget anderledes hos virksomheden – men også fordi han gerne vil gå forrest, når det handler om at skabe kreative iværksættermiljøer i Kolding. Dem synes han nemlig ikke, at der er nok af.

"Hvis du vil ændre verden, må du starte med dig selv," som Flemming Paasch siger.”Vi gør det selvfølgelig, fordi vi tror på, at det skaber værdi for Easyfood, når vi dyrker forskelligheden og møder nye mennesker, men også fordi det betyder noget for hele Kolding, at der sker anderledes iværksættertiltag her. Vi er en by og en kommune, der snakker om design, om at tænke anderledes og se på den skæve vinkel. Hvis det skal lykkes, skal der skabes endnu flere forskellige iværksættermiljøer, end der allerede er, fx et omkring filmproduktion og historiefortælling.”

”Vi har store kulturinstitutioner, vi har de helt rigtige uddannelser, og vi har også enkelte udviklingsmiljøer, der er i gang. Men der er brug for endnu mere kreativitet og nytænkning, steder med billig husleje og plads til ideudvikle på tværs, hvis der skal opstå virksomheder, som kan vokse og hive arbejdspladser til byen,” mener direktøren.

 Tape_7 Productions slog sig ned i Kolding i 2014 og vil gerne skabe et miljø omkring udviklingen af gyserfilm, en filmniche ikke mange i Europa har slået sig på, ligesom produktionsselskabet også har forsøgt sig med en gyserskole for unge. Selskabet har opbakning til ideen om et filmmiljø fra både Kolding Kommune og Business Kolding, men mangler finansiering – og derfor er Mona Skriver, selskabets direktør, glad for opbakningen fra Flemming Paasch og Easyfood. Måske den kan være med til at lokke investorer frem.

”Ved at satse på gyserfilm ville vi kunne lave en ny model for at skabe internationale genrefilm i Danmark og opbygge et talentmiljø for instruktører, manuskriptforfattere, musikere, fotografer, lyssættere, designere og marketings- og kommunikationsfolk. Det ville kunne trække på en lang række af de folk, der allerede kommer ud fra uddannelserne i Kolding, og give dem en mulighed for at blive i Kolding,” siger Mona Skriver. 

Tape_7 Productions arbejder i øjeblikket på gyserfilmen Doula, der bliver optaget i USA og formentlig får biografpremiere derovre i løbet af 2016. De efterfølgende film skulle til gengæld gerne optages i Kolding.

Hvis du ønsker yderligere oplysninger, kan du kontakte direktør Flemming Paasch, Easyfood, på 4070 7107 eller Mona Skriver, direktør for Tape 7 Productions, på 8173 0057. Du kan se en teaser trailer til selskabets kommende gyser Doula på https://youtu.be/nTkLCQvgcog.


Newsletter signup

Modtag vores nyhedsbrev og bliv inspireret

Our company is credit worthy according to Bisnode's credit assessment system that is based on a number of decision rules. This credit rating is updated on a daily basis, and always shows the current rating and date.